top of page
  • Forfatters billedeKatrine Høilund Holmgaard

Hvad er Kubisk Zirkonia perler?

Opdateret: 31. aug. 2023

Hvad er Kubisk Zirkonia perler?

Kubisk Zirkoniaperler er en kunstig ædelsten, der ofte bruges som en erstatning for diamanter på grund af deres høje brydningsindeks, som giver den et udseende, der ligner en diamant. De bliver fremstillet af en type krystallisk materiale kaldet zirkoniumdioxid.


Kubisk zirkoniaperler er imiterede perler, der fremstilles ved at belægge en rund perle med et lag kubisk zirkonia. Ved fremstillingen af kubisk zirkoniaperler fremstilles først en rund perle, som normalt er lavet af glas eller plast, og derefter belægges den med et lag kubisk zirkonia ved hjælp af en teknik, der kaldes galvanisering. Resultatet er en perle med en høj glans og et funklende udseende.


Selv om kubisk zirkonia-perler kan være et billigere alternativ til ægte perler, har de ikke den samme værdi eller skønhed som naturperler eller kulturperler. Desuden er kubisk zirkoniaperler måske ikke så holdbare som andre typer perler og kan være tilbøjelige til at flække eller knække med tiden, hvis de bliver udsat for høj belastning.Commentaires