top of page
 • Forfatters billedeKatrine Høilund Holmgaard

Rengøring, vedligeholdelse og ting at undgå med forgyldte sølvsmykker

Rengøring, vedligeholdelse og ting at undgå med forgyldte sølvsmykker


Hvordan renser jeg forgyldte sølvsmykker?

Rengøring af forgyldte sølvsmykker kræver en forsigtig tilgang, da skrappe kemikalier eller slibende materialer kan beskadige belægningen. Her er nogle trin, du kan følge når rengøre forgyldte sølvsmykker:


 1. Forbered en rengøringsopløsning: Bland et par dråber mildt sæbe eller babyshampoo med varmt vand i en lille skål.

 2. Læg smykkerne i blød: Læg det belagte sølvsmykke i rengøringsopløsningen, og lad det ligge i blød i et par minutter.

 3. Rengør forsigtigt smykkerne: Brug en blød tandbørste eller en blød klud til forsigtigt at skrubbe smykkerne, og vær særlig opmærksom på områder med snavs eller anløbninger. Sørg for at undgå at bruge slibende materialer, da de kan ridse eller beskadige belægningen.

 4. Skyl smykkerne: Skyl smykkerne grundigt med rent vand for at fjerne eventuelle sæberester.

 5. Tør smykkerne: Brug en blød, ren klud til forsigtigt at duppe smykket tørt. Undgå at bruge køkkenrulle eller andre slibende materialer, der kan ridse belægningen.

 6. Opbevar smykkerne: Opbevar de rene og tørre forgyldte sølvsmykker på et tørt, køligt sted, væk fra sollys og fugt.


Det er vigtigt, at belagte sølvsmykker ikke bør rengøres for ofte, da belægningen kan slides af med tiden. I stedet kan du tørre det af med en ren og tør klud for at fjerne snavs og olie efter brug. Hvis smykket er meget anløbet eller snavset, er det bedst at tage det med til en professionel guldsmed for at få det renset.Hvordan vedligeholder jeg forgyldte sølvsmykker?

Her er nogle tips til vedligeholdelse af forgyldte sølvsmykker:


 • Opbevar dem korrekt: Opbevar dine forgyldte sølvsmykker på et tørt, køligt sted, væk fra sollys og fugt. Udsættelse for luft, fugt og sollys kan få belægningen til at anløbe eller slides af hurtigere.

 • Hold det rent: Tør jævnligt dine forgyldte sølvsmykker af med en blød, tør klud for at fjerne snavs, olie eller sved, der kan samle sig på overfladen. Det kan være med til at forhindre anløbning og holde belægningen skinnende.

 • Undgå skrappe kemikalier: Undgå at udsætte dine belagte sølvsmykker for skrappe kemikalier som blegemiddel, ammoniak eller klor, da de kan beskadige belægningen. Det er også bedst at tage smykkerne af, før du svømmer, bader eller bruger rengøringsprodukter.

 • Vær forsigtig: Når du renser eller håndterer dine belagte sølvsmykker, skal du være forsigtig for at undgå at ridse eller beskadige belægningen. Brug en blød tandbørste eller en blød klud til at rengøre det, og undgå at bruge slibende materialer.

 • Genbelægning, hvis det er nødvendigt: Med tiden kan belægningen på dine sølvsmykker blive slidt af, især hvis du bruger dem ofte eller udsætter dem for vand og sved. Hvis det sker, kan du tage dine smykker med til en professionel guldsmed for at få dem genbelagt.


Ved at følge disse tips kan du hjælpe med at bevare udseendet og levetiden på dine forgyldte sølvsmykker.Hvad skal jeg undgå, når jeg renser forgyldte sølvsmykker?

Når man renser forgyldte sølvsmykker, er det vigtigt at undgå at bruge skrappe kemikalier eller slibende materialer, der kan beskadige forgyldningen. Her er nogle specifikke ting, du skal undgå:


 • Skrappe kemikalier: Undgå at udsætte dine forgyldte sølvsmykker for skrappe kemikalier som blegemiddel, ammoniak eller klorin. Disse kemikalier kan fjerne belægningen og få den til at anløbe eller misfarve.

 • Slibende materialer: Undgå at bruge slibende materialer som ståluld, grove svampe eller slibende rengøringsmidler, da de kan ridse eller beskadige belægningen.

 • Kogende vand: Undgå at bruge kogende vand til at rengøre dine belagte sølvsmykker, da det kan få belægningen til at skalle af eller falme.

 • Ultralydsrensere: Undgå at bruge ultralydsrensere til at rengøre dine belagte sølvsmykker, da de højfrekvente vibrationer kan beskadige belægningen.

 • Langvarig iblødsætning: Undgå at lægge dine belagte sølvsmykker i blød i rengøringsmidler i længere tid, da det kan få belægningen til at slides hurtigere af.


Comments