top of page
 • Forfatters billedeKatrine Høilund Holmgaard

Rengøring, vedligeholdelse og ting, man skal undgå med belagte palladiumsmykker

Rengøring og vedligeholdelse af belagte palladiumsmykker


Hvordan rengør jeg belagte palladiumsmykker?

Du kan rengøre belagte palladiumsmykker ved at følge disse trin:


 1. Forbered en rengøringsopløsning: Bland et par dråber af mildt sæbe eller babyshampoo med varmt vand i en lille skål.

 2. Læg smykkerne i blød: Læg det belagte palladiumsmykke i rengøringsopløsningen, og lad det ligge i blød i et par minutter.

 3. Rengør forsigtigt smykkerne: Brug en blød tandbørste eller en blød klud til forsigtigt at skrubbe smykket, og vær særlig opmærksom på områder med snavs eller anløbninger. Sørg for at undgå at bruge slibende materialer, da de kan ridse eller beskadige belægningen.

 4. Skyl smykkerne: Skyl smykkerne grundigt med rent vand for at fjerne eventuelle sæberester.

 5. Tør smykkerne: Brug en blød, ren klud til forsigtigt at duppe smykket tørt. Undgå at bruge køkkenrulle eller andet slibende materiale, der kan ridse belægningen.

 6. Puds smykkerne (valgfrit): Hvis dine palladiumsmykker stadig ser anløbne ud efter rengøringen, kan du bruge en palladiumspudseklud eller en palladiumspudseopløsning til at få dem til at skinne igen. Sørg for at følge instruktionerne på poleringsmidlet nøje.

 7. Opbevar smykkerne: Opbevar de rene og tørre palladiumsmykker på et tørt, køligt sted, væk fra sollys og fugt.

Det er vigtigt at bemærke, at belagte palladiumsmykker ikke bør rengøres for ofte, da belægningen kan slides af med tiden, i stedet kan du tørre dem af efter brug for at fjerne snavs og olier. Hvis smykket er meget anløbet eller snavset, er det bedst at tage det med til en professionel guldsmed for at få det renset.Hvordan vedligeholder jeg belagte palladiumsmykker?

For at vedligeholde belagte palladiumsmykker kan du følge disse tips:


 • Opbevar dem korrekt: Opbevar dine belagte palladiumsmykker på et tørt, køligt sted, væk fra sollys og fugt. Udsættelse for luft, fugt og sollys kan få belægningen til at anløbe eller slides hurtigere.

 • Hold det rent: Tør jævnligt dine palladiumsmykker af med en blød, tør klud for at fjerne snavs, olie eller sved, der kan samle sig på overfladen. Det kan være med til at forhindre anløbning og holde belægningen skinnende.

 • Undgå skrappe kemikalier: Undgå at udsætte dine belagte palladiumsmykker for skrappe kemikalier som blegemiddel, ammoniak eller klor, da de kan beskadige belægningen. Det er også bedst at tage smykkerne af, før du svømmer, bader eller bruger rengøringsmidler.

 • Vær forsigtig: Når du renser eller håndterer dine belagte palladiumsmykker, skal du være forsigtig for at undgå at ridse eller beskadige belægningen. Brug en blød tandbørste eller en blød klud til at rengøre det, og undgå at bruge slibende materialer.

 • Undgå at bære smykkerne under fysisk aktivitet: Tag dine belagte palladiumsmykker af, før du deltager i fysiske aktiviteter som motion, sport eller husarbejde. Det kan være med til at forhindre ridser, buler og andre former for skader.

 • Genbelæg, hvis det er nødvendigt: Med tiden kan belægningen på dine belagte palladiumsmykker blive slidt af, især ved hyppig brug eller udsættelse for vand og sved. Hvis det sker, kan du tage dine smykker med til en professionel guldsmed for at få dem genbelagt.

Ved at følge disse tips kan du hjælpe med at bevare udseendet og levetiden af dine belagte palladiumsmykker.Hvad skal jeg undgå, når jeg renser belagte palladiumsmykker?

Når man renser belagte palladiumsmykker, er det vigtigt at undgå at bruge skrappe kemikalier eller slibende materialer, der kan beskadige belægningen. Her er nogle specifikke ting, du skal undgå:


 • Skrappe kemikalier: Undgå at bruge skrappe kemikalier som blegemiddel, ammoniak eller klorin, da de kan beskadige belægningen og få den til at anløbe eller blive misfarvet.

 • Slibende materialer: Undgå at bruge slibende materialer som ståluld, grove svampe eller slibende rengøringsmidler, da de kan ridse eller beskadige belægningen.

 • Ultralydsrensere: Undgå at bruge ultralydsrensere til at rengøre dine belagte palladiumsmykker, da de højfrekvente vibrationer kan beskadige belægningen og det underliggende metal.

 • Kogende vand: Undgå at bruge kogende vand til at rengøre dine belagte palladiumsmykker, da det kan få belægningen til at skalle af eller falme.

 • Langvarig iblødsætning: Undgå at lægge dine belagte palladiumsmykker i blød i rengøringsopløsninger i længere tid, da det kan få belægningen til at slides hurtigere af.


Ved at undgå disse ting og følge skånsomme rengøringsmetoder kan du hjælpe med at bevare udseendet og levetiden af dine belagte palladiumsmykker.

Comments


bottom of page