top of page
 • Forfatters billedeKatrine Høilund Holmgaard

Rengøring, vedligeholdelse og ting at undgå med smykker i rustfrit stål

Opdateret: 1. sep. 2023

Rengøring, vedligeholdelse og ting at undgå med smykker i rustfrit stål

Hvordan vedligeholder jeg smykker i rustfrit stål?

Det er relativt nemt at vedligeholde smykker i rustfrit stål, og med den rette pleje kan de forblive i fremragende stand i mange år. Her er nogle tips til at holde dine smykker i rustfrit stål i bedst mulig stand:

 • Rengør smykkerne regelmæssigt: For at holde dine smykker i rustfrit stål skinnende og nye, bør du rengøre dem regelmæssigt. Det kan du gøre ved blot at tørre dem af med en blød klud, der er fugtet med vand eller en mild sæbeopløsning. Undgå at bruge slibende rengøringsmidler eller skrappe kemikalier, der kan beskadige metallets overflade.

 • Opbevar smykkerne korrekt: Når du ikke bærer dine smykker i rustfrit stål, er det vigtigt at opbevare dem korrekt for at undgå ridser eller andre skader. Du kan opbevare det i en blød smykkepose eller et foret smykkeskrin for at beskytte det mod støv, ridser og sollys.

 • Undgå kontakt med skrappe kemikalier: For at undgå skader på dine smykker i rustfrit stål bør du undgå at udsætte dem for skrappe kemikalier, såsom klor eller blegemiddel. Disse kemikalier kan forårsage misfarvning eller andre skader på metallet.

 • Fjern smykker før du svømmer eller går i bad: For at undgå misfarvning eller andre skader bør du fjerne dine smykker i rustfrit stål, før du svømmer eller går i bad. Vand kan få metallet til at anløbe eller ruste over tid.

 • Polér (valgfrit): Hvis dine smykker i rustfrit stål bliver matte eller mister deres glans med tiden, kan du polere dem med en blød klud eller en speciel poleringsklud lavet til rustfrit stål. Dette vil hjælpe med at genoprette glansen og holde dem i bedst mulig stand.

Ved at følge disse enkle vedligeholdelses tips kan du holde dine smykker i rustfrit stål flotte i mange år fremover.Hvordan rengør jeg smykker i rustfrit stål?

Rengøringen af smykker i rustfrit stål er relativt enkelt og kan gøres med nogle få basismaterialer. Her er hvordan du gør det:

 1. Lav en rengøringsopløsning: Start med at fylde en skål eller en vask med varmt vand og en lille mængde mild sæbe, f.eks. opvaskemiddel eller håndsæbe.

 2. Blødgør smykkerne: Læg dine smykker i rustfrit stål i skålen eller vasken, og sørg for, at de er helt nedsænkede i vandet.

 3. Skrub smykkerne: Fjern smykkerne fra opløsningen, og brug en mikrofiberklud til forsigtigt at skrubbe eventuelle resterende misfarvninger eller snavs væk.

 4. Skyl og tør: Skyl smykket grundigt med rent vand og tør det med en blød klud.Hvad skal jeg undgå, når jeg rengør rustfrit stål?

Når du rengør smykker i rustfrit stål, er det vigtigt at undgå visse materialer og metoder, der kan beskadige metallet eller eventuelle ædelsten, der måtte være til stede. Her er nogle specifikke ting, du skal undgå:

 • Brug ikke blegemiddel eller andre skrappe kemikalier, da de kan misfarve eller beskadige det rustfrie stål.

 • Undgå at bruge slibende materialer som ståluld eller hårde skrubbepuder, da de kan ridse overfladen af stålet.

 • Brug ikke kogende vand, da det kan få stålet til at udvide sig og blive skævt.

 • Undgå at bruge ultralydsrensere, da de kan beskadige visse typer ædelsten, der kan være indfattet i det rustfrie stål.

Comments