top of page
 • Forfatters billedeKatrine Høilund Holmgaard

Rengøring, vedligeholdelse og ting, du skal undgå med forgyldte messingsmykker

Opdateret: 1. sep. 2023

Rengøring, vedligeholdelse og ting, du skal undgå med forgyldte messingsmykker

Hvordan rengør jeg forgyldte messingsmykker?

Du kan rengøre smykker af forgyldt messing ved at følge disse trin:


 1. Sammenbland en rengøringsopløsning: Bland en opløsning af varmt vand og mild sæbe eller et smykkereengøringsmiddel egnet til messing. Undgå at bruge skrappe kemikalier eller slibemidler, der kan beskadige belægningen på dine smykker.

 2. Læg smykkerne i blød: Læg dine forgyldte messingsmykker i rengøringsopløsningen, og lad dem ligge i blød i 10 til 15 minutter. Dette vil hjælpe med at løsne snavs på smykkets overflade.

 3. Skrub smykkerne forsigtigt: Brug en tandbørste med bløde hår eller en blød klud til forsigtigt at skrubbe smykkerne. Vær opmærksom på alle sprækker og detaljer på smykket, hvor snavs kan samle sig.

 4. Skyl dem grundigt: Skyl smykkerne grundigt med varmt vand for at fjerne eventuelt sæbe eller rengøringsmiddel.

 5. Tør forsigtigt: Brug en blød og tør klud til at tørre smykket forsigtigt. Undgå at bruge en hårtørrer eller andre varmekilder til at tørre smykket, da dette kan beskadige belægningen.

 6. Polér med en poleringsklud (valgfrit): Brug en blød poleringsklud til at polere smykket forsigtigt. Dette kan hjælpe med at genoprette glansen og fjerne resterende snavs eller olier.


Ved at følge disse trin kan du rengøre dine messingbelagte smykker sikkert og effektivt.


Hvordan vedligeholder jeg forgyldte messingsmykker?

For at vedligeholde forgyldte messingsmykker kan du følge disse tips:


 • Opbevar smykkerne korrekt: Når du ikke bærer dine forgyldte messingsmykker, bør du opbevare dem på et tørt og køligt sted væk fra direkte sollys. Dette kan med forhindre anløbning og misfarvning.

 • Undgå at de bliver udsat for vand: Undgå at bære dine smykker i forgyldt messing, når du svømmer, tager brusebad eller laver aktiviteter, der involverer vand. Vand kan få belægningen til at slides hurtigere, hvilket kan føre til misfarvning og beskadigelse.

 • Undgå at udsætte dem for kemikalier: Undgå at udsætte dine forgyldte messingsmykker for skrappe kemikalier som f.eks. blegemiddel, ammoniak eller klor. Disse kemikalier kan medføre, at belægningen slides af eller bliver misfarvet.

 • Rengør smykkerne regelmæssigt: Regelmæssig rengøring kan hjælpe med at bevare udseendet af dine forgyldte messingsmykker. Brug en blød klud eller en tandbørste med bløde hår til at rengøre smykkerne forsigtigt, og undgå at bruge skrappe kemikalier eller slibende materialer.

 • Brug en beskyttende belægning: Anvend en beskyttende belægning på dine forgyldte messingsmykker for at forlænge deres levetid. Du kan købe en spray eller væske med beskyttende belægning i en smykkeforretning eller online.


Ved at følge disse tips kan du bevare kvaliteten og udseendet af dine forgyldte messingsmykker i mange år fremover.


Hvad skal jeg undgå, når jeg rengør smykker af forgyldt messing?

Når du rengør smykker af forgyldt messing, er det vigtigt at undgå følgende:

 • Skarpe kemikalier: Undgå at bruge skrappe kemikalier som f.eks. blegemiddel, ammoniak eller klor, da de kan beskadige belægningen på dine smykker.

 • Slibende materialer: Brug ikke slibende materialer som f.eks. ståluld eller grove børster til at rengøre dine smykker, da de kan ridse og beskadige belægningen.

 • Kogende vand: Brug ikke kogende vand til at rengøre forgyldte messingsmykker, da det kan få belægningen til at udvide og trække sig sammen, hvilket kan føre til skader eller endda afskalning.

 • Ultralydsrensere: Brug ikke ultralydsrensere til at rense forgyldte messingsmykker, da vibrationerne kan beskadige belægningen.

 • Smykkerens, der ikke er specielt beregnet til forgyldt messing: Undgå at bruge smykkerens, der ikke er specielt beregnet til forgyldt messing, da de kan indeholde kemikalier eller ingredienser, der kan beskadige belægningen eller forårsage misfarvning.


Ved at undgå disse ting kan du bevare kvaliteten og udseendet af dine forgyldte messingsmykker i lang tid.

Comments


bottom of page