top of page
  • Forfatters billedeKatrine Høilund Holmgaard

Platins levetid: belagt, 18-karat guldbelagt og 925 sterlingsølv belagt

Opdateret: 1. sep. 2023

Platins levetid: belagt, 18-karat guldbelagt og 925 sterlingsølv belagt

Hvor længe holder platinsmykker?

Platin er et meget holdbart og tæt metal, der er kendt for sin modstandsdygtighed over for korrosion og anløbning. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan platinsmykker holde i hele livet.


Platinsmykkers levetid kan afhænge af flere faktorer, herunder metallets kvalitet, smykkets design og konstruktion samt den mængde slitage, det udsættes for. Platinsmykker er dog kendt for deres holdbarhed og modstandsdygtighed over for skader. Dette gør dem til et langtidsholdbart valg for dem, der ønsker et smykke, der kan modstå hverdagens slitage.


En anden fordel ved platinsmykker er deres modstandsdygtighed over for korrosion og anløbning, hvilket betyder, at de er mindre tilbøjelige til at ruste eller blive misfarvede end andre metaller. Platin er også meget tæt, hvilket betyder, at det ikke let bliver ridset eller bule end andre metaller.


For at forlænge platinsmykkers levetid anbefales det at rengøre dem regelmæssigt med mild sæbe og vand og at undgå at udsætte dem for skrappe kemikalier og høje temperaturer. Det anbefales også at opbevare platinsmykker adskilt fra andre smykker for at undgå ridser og skader.Hvor længe holder belagte, 18-karat guldbelagte og 925 sterlingsølv belagte platinsmykker?

Belagte platinsmykker fremstilles ved at lægge et tyndt lag af et andet metal, f.eks. guld eller sølv, over platinet. Levetiden for belagte platinsmykker kan variere afhængigt af kvaliteten af belægningen, lagets tykkelse og den mængde slid, det udsættes for.


Generelt kan et belagt platinsmykker holde i flere måneder til et par år, afhængigt af kvaliteten af belægningen samt den pleje og vedligeholdelse, det får. Levetiden for belægningen på bronzesmykker kan påvirkes af faktorer som f.eks. udsættelse for sollys, fugtighed og skrappe kemikalier.

For at forlænge levetiden for belagte platinsmykker anbefales det at undgå at udsætte dem for vand, cremer, parfume samt skrappe kemikalier som f.eks. rengøringsmidler. Regelmæssig rengøring og polering kan også bidrage til at bevare smykkernes skinnende udseende.


Med tiden kan belægningen på platinsmykker begynde at slides af og afsløre det underliggende metal. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan belagte platinsmykker dog være et stilfuldt og prisvenligt valg til daglig brug.

Comments