top of page
  • Forfatters billedeKatrine Høilund Holmgaard

Palladiums levetid: belagt, 18-karat guldbelagt og 925 sterlingsølv belagt

Opdateret: 1. sep. 2023

Palladiums levetid: belagt, 18-karat guldbelagt og 925 sterlingsølv belagt

Hvor længe holder palladiumsmykker?

Palladium er et meget holdbart og korrosionsbestandigt metal, der er kendt for sin styrke og holdbarhed. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan palladiumsmykker holde hele livet.


Palladiumsmykkers levetid kan afhænge af flere faktorer, herunder metallets kvalitet, smykkets design og konstruktion samt den mængde slitage, det udsættes for. Palladium er dog kendt for sin holdbarhed og modstandsdygtighed over for skader, hvilket gør det til et langtidsholdbart valg for dem, der ønsker et smykke, der kan modstå hverdagens slitage.


En stor fordel ved palladiumsmykker er deres modstandsdygtighed over for korrosion og anløbning, hvilket betyder, at det er mindre tilbøjeligt til at ruste eller misfarve end andre metaller. Palladium er også meget stærkt og tæt, hvilket betyder, at det er mindre tilbøjeligt til at ridse eller bule end andre metaller.


For at forlænge palladiumsmykkers levetid anbefales det at rengøre dem regelmæssigt med mild sæbe og vand og at undgå at udsætte dem for skrappe kemikalier og høje temperaturer. Det anbefales også at opbevare palladiumsmykker adskilt fra andre smykker for at undgå ridser og skader.Hvor længe holder belagte, 18-karat guldbelagte og sterlingsølv belagte palladiumsmykker?

Belagte palladiumsmykker fremstilles ved at lægge et tyndt lag af et andet metal, f.eks. guld eller sølv, over palladiummet. Levetiden for belagte palladiumsmykker kan variere afhængigt af kvaliteten af belægningen, lagets tykkelse og den mængde slid, det udsættes for.


Generelt kan et belagt palladiumsmykke holde i flere måneder til et par år, afhængigt af kvaliteten af belægningen samt den pleje og vedligeholdelse, det får. Levetiden for belægningen på palladiumsmykker kan påvirkes af faktorer som f.eks. udsættelse for sollys, fugtighed og skrappe kemikalier.

For at forlænge levetiden for belagte palladiumsmykker bør man undgå at udsætte dem for vand, cremer, parfume samt skrappe kemikalier som f.eks. rengøringsmidler. Regelmæssig rengøring og polering kan også bidrage med at bevare smykkernes skinnende udseende.


Med tiden kan belægningen på palladiumsmykker begynde at slides af og afsløre det underliggende platin metal. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan belagte palladiumsmykker dog være et stilfuldt og prisvenligt valg til daglig brug.

Comments